Koncert Grupe Slum Village Prebačen u Klub Dva Osam!

Zbog nešto slabije pretprodaje karata za koncert legendarne detroitske Hip-Hop grupe Slum Village, koncert je prebačen u manji i intimniji prostor kluba Dva Osam na Jabukovcu. S obzirom na smanjeni kapacitet kluba Dva Osam, u pretprodaji je ostalo svega pedesetak karata koje možete kupiti na stereoticket.com. Vrlo limitirani kontingent karata biti će dostupan i na vratima kluba.

Uz Slum Village kao predgrupa zagrebačkoj publici predstaviti će se i čikaški duo Abstract Mindstate čiji je posljednji album u potpunosti producirao Kanye West. Domaći support dati će i sjajni amerikanac u Zagrebu Amerigo Gazaway, Blackoutov Phat Phillie, mladi BARS, Pendrek, Poncije iz Čakovca i DJ kolektiv Groove Playaz.

 

Zagreb je 50. rođendan Hip-Hop kulture proslavio mnogim događajima sa prvoklasnim izvođačima, a niz vrhunskih Hip-Hop evenata nastavlja se i u 2024. Nakon vrlo uspješnog Balkan Loves Dilla  partija, održanog u čast pokojnog J Dille, u Zagreb dolazi Slum Village, grupa čiji je suosnivač bio upravo J Dilla. Hip-Hop šampioni iz Detroita će 9. travnja, u klubu Dva Osam, zagrebačkoj publici predstaviti srž zvuka nastalog na ulicama ‘Grada Motora’, koji je svojevremeno postavio nove standarde na svjetskoj Hip-Hop sceni.

Slum Village su sredinom 90-ih godina oformili reperi Baatin i T3, te producent J Dilla. Zahvaljujući vrlo specifičnom zvuku i stilu produkcije, grupa je vrlo brzo počela dobijati na popularnosti, dok je J Dilla već uživao veliko poštovanje zahvaljujući svojem umijeću i suradnji sa imenima poput De La Soul i Pharcyde. Često su bili uspoređivani sa legendarnom njujorškom grupom, A Tribe Called Quest.

Unatoč silnim promjenama u sastavu, grupa je objavila mnogobrojne albume pune kvalitetnog materijala ali i dosta hitova. Samo neki od njih su “Tainted”, “Players” i “Climax”. Roster gostujućih imena na njihovim albuma zaista je impresivan – Busta Rhymes, D’Angelo, Common, Ol’ Dirty Bastard, DJ Jazzy Jeff, Kanye West, pa čak i John Legend.

Uz toliki glazbeni opus i odlične goste, fenomenalna atmosfera i prava Hip-Hop večer su zagarantirani!

Nastup grupe Slum Village, kao i cjelokupni događaj, priredila je neprofitna organizacija Balkan Loves Dilla, nastala u suradnji Phat Phillie-a, Vlade Stojanovića i DJ Goce sa J Dillinom majkom, gospođom Ma Dukes. Također, za organizaciju je zaslužna i Goulash Disko ekipa koja ovim putem najavljuje novo izdanje svog festivala koji će se održati na otoku Visu od 18. do 22. rujna.

Podršku ovom eventu dala je poznata slovenska tvrtka Ziggi Papers koja će kao poklon svakom posjetitelju dati specijalno dizajniran Slum Village paketić njihovih papirića.

 

Više informacija na Facebook Eventu.

 

RASPORED NASTUPA:

20h Poncije

20.45h Groove Playaz, BARS, Pendrek

21.30h Amerigo Gazaway (USA)

22h Abstract Mindstate (USA)

22.15h Slum Village (USA)

23.15h Phat Phillie afterparty DJ set