Vuki Vuk – Zvok Jeze (Album Stream)

Prošlo je mnogo vremena otkad se zadnji put pisalo o horrorcore-u. Mnogo članaka na netu definiraju ga kao ‘zaboravljenim pod-žanrom’, ali ipak Balkan ima plodno tlo za inspiriranje transagresivne ekspresije preko morbidnih bitova. Nakon izvjesnog broja singlova kao solo igrač, član grupe Siknes, Vuki Vuk objavljuje debitni album Zvok Jeze koji samo imenom govori u kojem smjeru idemo.

U skladu s prepoznatljivim hrapavim glasom i generalnom atmosferom albuma, ekipa koja je radila na projektu svjesno su odabrani da upotpune priču. SamSatan odradio je kompletnu produkciju dok je Sajkoslav radio na mixu i masteringu. Za vizualni dizajn je Jantar bio zadužen koji je ujedno i jedini gostujući reper na albumu, što me uopće ne čudi jer Princ Tame na ovakvu tematiku sjeda kao heavy metal u Carmageddonu.

Vuki Vuk doslovno reži preko cijelog albuma, militantno i demonski gađajući sve što stigne. Iako album traje samo 9 pjesama, izvedba govori da je sasvim dovoljno. Za razliku od tempa pjesama koje imaju blage varijacije, slovenski reper održava flow bez nekih oscilacija i time održava konstantu čime stručno naglašava agresivnost te ju drži fokusiranom i pod kontrolom. Tu i tamo uleti DJ K’Pow da skrečevima upotpuni doživljaj, ali je reflektor kompletno na Vuku i turobnoj glazbenoj podlozi.

Kao i svaki horrorcore-based projekt, Zvok Jeze nije album za svakoga ali vjerujem da će zaljubljenici u žanr naći satisfakciju u slušanju. Za sada još nije dostupan na YouTube-u, no zato ostavljam hyperlink na streaming servise s kojih možete zadovoljiti svoje hororske potrebe.