Imali smo već ranije prilike čuti kako Tibor i Koolade zvuče kada okinu traku zajedno, ali kad su izbacili spot i pjesmu Korak Po Korak, svi smo bili pod dojmom kako bi bilo fenomenalno da snime collab album. Fora je u tome što su oni također pomislili na istu stvar, i bez obzira na ostale projekte, zasjeli su, iskucali bitove, ispisali tekstove i dali se u snimanje. Četiri mjeseca kasnije, rezultat su pobjednički bačene Kocke.
Nestrpljivo smo čekali izlazak albuma koji je prvotno najavljen za 01.04.2021., ali očito su i njih dvojica dijelili tu nestrpljivost zajedno s nama, pa je album izašao na svijetlo dana nekoliko dana ranije.
Element iznenađenja, nema što.

Obilježavajući prve dane proljeća, album Kocke generalno teče u ‘opuštenijem’ stilu, jer je Koolade stvorio savršenu atmosferu da bi izvukao ono najbolje iz zagrebačkog MC-a koji naprosto plovi svojim flow-om. Semplovi mi nekako vuku na chill moment jazz fusion glazbe i ambijentale, koji bi uz spor i umjeren tempo albuma bili sjajni za relaksirajući beat tape, osim odličnog, masnog The Doors sempla na traci Bordel koja doslovno savija membranu na basu. Ipak, Tibor, koji nakon svih Pacino projekata i dalje lupa rime iz nepresušnog bunara inspiracije, čime je stvorio, po mnogima, i njegov najbolji uradak u karijeri. Sve je tu; zanimljiv wordplay, kvalitetne rime, dobre priče i odlični bitovi – sve što bi jedan kvalitetan hip-hop album trebao imati.
Zbilja bi bilo šteta prespavati ovaj album, stoga preporučite ga svojoj ekipi, mami, tati, susjedu i teti u vrtiću mlađeg burazera, jer ovo je album za primjer.

Izlazak albuma Kocke prati i spot za istoimenu pjesmu, koju uz full album možete ispratiti ispod.