Tibor feat. Magellano – Novi Noćnoptični

Vrijeme je došlo za treći single s “Pacino 7” albuma koji je, po meni, def jedan od highlighta na projektu.

Svi koji su iole upoznati s HR rapom znati će za termin noćnoptični, za Sinestet i Magellana, kao i što TDKM predstavlja na domaćoj i regionalnoj sceni. Razlog zašto je pjesma toliko posebna jest taj što zalazi u sferu iskazivanja poštovanja cijeloj toj eri u kojoj je Sinestet kumovao kreaciji hrvatske independent scene, što je jedan od temelja za razvitak neovisnog crew-a TDKM tj. TDK Music.

Ovakva suradnja Tibora i Magellana je zapravo oda cijeloj toj priči, pa je tako i spot ispunjen simbolima plodova uloženog truda dvaju nezavisnih aktova. Tako kroz spot, osim spomenute dvojice, imate priliku vidjeti razne starije video snimke, neke¸od albuma koji su izašli pod obje etikete, majice i party postere, logotipove i bannere; sve u vidu legacy kronologije uspjeha koju Borti i Lord Magellan ovdje predstavljaju.

Magellan Paul Atreides, samo soul to soul;
Knowledge for the babies, dok ti štuješ Soton.
Grown man rap, Bandcamp pun k’o brod;
Sa diskografijom koju možeš sanjati, bro’…”

“Novi Noćnoptični” ujedno je i treća suradnja Tibora i Magellana koja je dobila svoj video uradak, kojoj prethode “Dan Po Dan” sa Shporkyevog albuma “Confit”, te “Novine” s “Pacina 5” o kojem sam svojevremeno ekskluzivno pisao.
Ono što je činjenica je da kao i kroz protekle suradnje, ova dva liričara stvarno djeluju u skladu te se, baš poput ove trake, uvijek izdvajaju na svakom projektu. Na to još treba dodati i uvijek sjajnog Flowdeepa koji je pjesmu zapečatio na pomalo nostalgičan i u ovom smislu vrlo efektivan način.