Sivilo feat. Grba – 666999

Crnogorski reper Sivilo objavio spot za pjesmu 666999, kao najavu za novi album pod nazivom Sivi Dom, i veliku regijsku turneju tokom 2024. godine.

Fanovi su navikli da Sivilo pomjera granice hip-hopa, pa ovog puta ga možemo čuti u bombastičnoj fuziji modernog i melodičnog trepa i tvrdog hardcore metala. Pjesma nosi zanimljiv koncept repanja o samopoštovanju, ljubavi i njezi prema sebi, na jedan jako agresivan način. “Ćeram! Ćeram! Čeram po svom!” repa Sivilo u refrenu, kao moto i riješenje za mnoge probleme.

666999 je najavni singl za Sivilov predstojeći album Sivi Dom, koji će, kako Sivilo izjavljuje, biti posvećen jednoj emociji, a to je – ljutnja.

“Ubijedili su me da je ljutnja isto što i mržnja- nepoželjna emocija. Vremenom sam izgubio ljutnju, izgubio samopoštovanje, izgubio sebe. Dosta je više!”

U spotu, pored Sivila, ljutnju iznosi i Grba, mladi crnogorski glazbenik, koji sa velikim iskustvom i samopouzdanjem plovi u raznim ekstremnijim podžanrovima metala, punka i hardcora. Član benova MKZP, Gnar, i Morana, dominira refrenom i daje pjesmi jednu svetski osvežavajuću notu, u kojoj melodično vrištanje preko trep bitova, tjera na upravo ono što i Grba pjeva “Ćeram po svom jer od sada sam svoj zakon!”. Refren je jedan veliki zvučni srednji prst establišmentu, a cijelokupna pjesma veliki motivator i inspiracija.

Spot, koji potpisuje Sivilova producentska kuća SVL Films, pomaže pjesmi da i vizualno pojača emocije koje Sivilo i Grba iznose. Kombinacija filmskih igranih scena, fotografija koje slave konceptualnu umjetnost i stereotipnih reperskih kadrova neće vas ostaviti ravnodušnim.