Rapertoar: Hip Hop Rijeka Mix #1 (1984.-1997.)

Riječka hip-hop emisija Rapertoar na Radio Roži predstavlja novi tematski serijal pod imenom Hip Hop Rijeka Mix kojim se daje čast svim riječkim izvođačima koji su još od ranih 80-ih predstavljali novi zvuk na našim prostorima. Kao što se već zna, Rijeka je uz Zagreb napravila taj inicijalni prodor sa electro-funk i kasnije hip-hop žanrovima, probivši led za daljnji progres urbanog zvuka koji je lagano mogao parirati svijetskim izvođačima, nerijetko dobijajući ogroman respect veterana preko bare.

Kako je najavljeno, serijal mixeva će biti raspodijeljeni po razdobljima, pa tako prvi u seriji predstavlja old school imena koji su obilježili period od 1984. do 1997. godine. Dakle, tu pričamo o bendu Žele, MC Buffalu i Maderfa’N’kersima, Ugly Leadersima, reperici Freek Da Ho, reperu Rob-G, pa i rap metal grupi Unlogic Skill, jednoj od prvih u regiji sa takvim zvukom. Uz, naravno, pjesme na hrvatskom jeziku (pa i na čakavskom nariječju što je slučaj na pjesmi Fažol MC Buffala), dosta pjesama je odrepano i odpjevano na engleskom jeziku što je bilo učestalo kod glazbenika do ranih 90-ih godina.

Selekcija je iznimno bogata i samim time ime veliku povijesnu vrijednost u sferi domaće glazbene scene, tako da će old school entuzijasti i stare glave koje su proživjele ovaj period zasigurno uživati u sklopljenoj kompilaciji.