• 25.05.2024 @ Masters Club •

Sada već davne 2004. godine u gradu Zagrebu, tim grafitera pod imenima Cras, Chip, Side i Bern osnovali su 40crew, da bi kasnije, točnije 2011. godine, pridošlicom novih članova doživio rekonstrukciju i preimenovanje u danas dobro znan 40industry. Kao takav, crew se više usmjerava na glazbeni element hip-hop kulture zaslugom imena Pendrek, Bolest, Lobje, Šole Bog, Bendicod (Cras), te DJ BeroZmay tj. DJBZ. Tu je i Replik, iako po papirima nije bio svrstan u prvobitnu postavu, uvijek je bio smatran dijelom ekipe.
Od te 2011. godine 40industry drži respektabilnu reputaciju na domaćoj hip-hop sceni, ali da nije bilo prvobitnog graffiti crew-a mnogo sjajnih glazbenih izdanja koje danas vrtimo na repeatu ne bi imali prilike poslušati.

Stoga, u njihovu čast, krajem svibnja ove godine u Mastersu održati će se rođendanski party drage nam graffiti ekipe u sklopu kojeg ćemo imati prilike uživati u graffiti jamu, live i DJ nastupima.
Nastupe će odraditi, naravno, 40industry roster, dok će za dekovima biti DJBZ, DJ Noki Nole, Gfk i GroovePlayaz. Od grafitera očekujte imena kao što su Raek, Nace, Holick, Cimet, Svenkie, Chuck, Oman i Zipo, te cijeli 40crew.

Event kreće već od 18h, dok će točna satnica live nastupa biti objavljena naknadno na službenom Facebook eventu.

Također, povodom ovakve prigode 40industry pripremio je i album koji će izaći netom prije samog partija, čiju objavu možete očekivati premijerno na Blackoutu.

20godina 40crewa, yo! See you there.