R.A. The Rugged Man u Mastersu za 29. rođendan Blackouta!

Nakon sjajnog zagrijavanja za 29. rođendan Blackouta u Pločniku nastavljamo slavlje sa još jednim rođendanskim tulumom uz koji također obilježavamo i 10 godina Rap Slušaonice u Mastersu

Tom prigodom u Zagreb po prvi put dolazi legendarni njujorški rap glazbenik R.A. The Rugged Man koji trenutno živi i odgaja svoju djecu u Berlinu. Zagreb od prije korone nije imao prilike vidjeti strano Hip-Hop gostovanje, od kojih su zadnji bili The Beatnuts prije nešto manje od tri godine na proslavi 26. rođendana Blackouta.

The Rugged Man, po rođenju Richard Thorburn, na hip-hop sceni aktivan je još od svoje 12. godine. Šest godina kasnije potpisuje ugovor s Jive Records diskografskom kućom, ali planirani debi album Night Of The Blood Apes nije uspio ugledati svijetlo dana. Sljedećih godina izbacuje samo singlove te se kao gostujuće ime pojavljuje na raznim albumima i kompilacijama sve do 2004. godine kada konačno objavljuje svoj službeni prvi album Die, Rugged Man, Die. Prati ga kompilacijski album Legendary Classics Volume 1 na kojem se, između ostalog, nalazi i pjesma Cunt Renaissance koju je svojevremeno snimio sa pokojnim Notorious B.I.G.-em.

Do 2013. godine kada je objavio drugi album, Legends Never Die, nastavlja sa snimanjem singlova, gostuje na bezbroj projekata unutar i van SAD-a, ali i piše par filmskih scenarija. Spomenuti album postiže popriličan uspjeh i bilježi velik broj gostujućih imena iz hip-hop svijeta kao što su Talib Kweli, Masta Ace, Vinnie Paz i Sadat X. Uspješnost njegovih albuma u još većem razmjeru prati treće studijsko izdanje, All My Heroes Are Dead, koje je objavljeno 2020. godine. Tim albumom R.A. The Rugged Man na sceni se postavlja još snažnije nego ranije, što također potvrđuje još veći broj fantastičnih gostiju poput Chuck D-a iz grupe Public Enemy, te Ghostfacea, Masta Killa i Inspectah Decka iz Wu-Tang Clana

Sa 30 godina iskustva i tri studijska albuma R.A. The Rugged Man stvorio je veliku bazu fanova diljem svijeta, a u subotu 17.12.2022. pod okriljem Blackout Hip Hop organizacije i Rap Slušaonice po prvi put će nastupiti u Zagrebu. Podršku će dati jake domaće snage: Jantar i Noti Limun uz Phat Philliea i BereZmaya na gramofonima, dok će Pendrek biti host večeri.

Cijena karte za događaj je 100kn. Samo ih je 150 pušteno u pretprodaju s obzirom na limitirani kapacitet Mastersa. Karte su dostupne preko Stereoticket servisa i možete ih kupiti ovdje:
https://stereoticket.com/event-detail/6384de171cfcca134407ec4e/

Službeni Facebook događaj možete pogledati ovdje.
https://www.facebook.com/events/513114550854185/

Vidimo se na ovoj underground rap poslastici!