U moru hip-hop noviteta, izdvaja se pjesma “Prekleti Vek” slovenskog repera Pokore, treći singl s njegovog nadolazećeg albuma “Skozi moje oči”. U ovoj pjesmi, Pokora se vraća temama koje su mu bliske – vremenu, ljudskom karakteru i promjenama koje su zahvatile društvo. S nostalgijom prisjeća se vremena kada su ljudi bili marljivi i cijenjeni, u suprotnosti s današnjim vremenom koje naziva “prokletim vijekom” zbog opće nebrige i manjka poštovanja prema radu i trudu. Pjesma nije samo glazbeni izraz, već i duboko osobno priznanje o izolaciji koju osjeća unatoč dugogodišnjem radu u glazbi.

Produkcija pjesme nosi old school vibraciju zahvaljujući suradnji s Timom Radovičem iz Novog Mesta, poznatim po radu s mnogim slovenskim artistima. “Prekleti vek” je odraz Pokorine frustracije, ali i želje da se istinski vrednuju pravi ljudski odnosi i rad. Album “Skozi moje oči”, koji će sadržavati 14 pjesama, obećava biti introspektivan pogled na dva godišnja doba ispunjena izazovima i osobnim rastom.

Pokorina glazba je društveno angažirana, s tekstovima koji su često kritika suvremenog društva, a teme koje obrađuje su realne i duboko osobne. U svojim pjesmama često naglašava važnost empatije i međuljudskih odnosa, što je posebno vidljivo u njegovom umjetničkom imenu – Pokora, što u prijevodu znači prijetnja društvu. Kroz svoju glazbu, Pokora želi ne samo zabaviti, već i educirati slušatelje, pružajući im uvid u tuđe živote te potičući na razmišljanje o vlastitim moralnim vrijednostima i ljudskosti.

Iako još uvijek nije široko prepoznat na sceni, njegov dugogodišnji rad i posvećenost glazbi obećavaju da će njegova poruka doći do sve većeg broja slušatelja koji cijene istinsku strast i posvećenost hip-hopu.