Pećo – Sparina (Album Stream)

Pod etiketom Rokionaa Entertainment Pećo je objavio svoj prvi solo album. Album se sastoji od 10 pjesama čiju produkciju potpisuju Frksi, Shporky, Mortus i Rovi. Mix i mastering cijelog albuma odradio je Flowdeep. Dan prije izlaska albuma Pećo je objavio spot za drugi singl “Tako ti je ode” čije snimanje potpisuju Borna Kalanj i Marino Brkljača, fotografiju Bruno Bačić a montažu sam Pećo. “Sparinu” uživo možete čuti 01.06.2024. na TDK004 u zagrebačkoj Močvari i 18.08. na Preach the RIČ festivalu u Šibeniku.

Pećo je svoj put u glazbi počeo graditi još u srednjoškolskim godinama, zaluđen svijetom rime i ritma. Njegovi rani radovi, iako su bili skromni, odavali su nagovještaj njegovog talenta i nevjerojatne strasti prema glazbi i pisanju. Prvi proboj dogodio se sa singlom „Volin Zadar“ u izvedbi Shelter Teama, Pećinog matičnog benda, u kojem su svojim rimama dobro „oprali“ sve one detalje grada koje ne vidite na turističkim spotovima i razglednicama.
Njegova glazba nije probudila samo Zadrane, već je privukla i pažnju van zidina kamenog grada. Pećo je dijelio pozornicu sa etabliranim američkim izvođačima kao što su Masta Ace i Jeru The Damaja, prilikom njihove posjete Zadru. Dvije godine za redom organizirao je i Hip-Hop Jam (na Mornarici i kod Ekonomske škole) gdje je u dvije godine doveo više od 25 umjetnika (DJ, graffiti, rap). Sa Shelter Teamom kalio je zanat diljem države nastupajući po raznim festivalima i klupskim eventima te je skupa s Fuzzom pobjedio na natjecanju kreativnih glazbenika „Kneževa unplugged“ u organizaciji Koncertnog ureda Zadar.
Njegov album donosi “Sparinu” dalmatinskih ljeta, uranjajući slušatelje u ritmove koji jednostavno tjeraju na opuštanje i uživanje. Ova glazbena poslastica biti će savršen soundtrack za vruće ljetne dane, jutra provedena na Rivi ili noći po gradskim kaletama.
Pećo je otkrio da je inspiracija za ovaj album došla iz mnogobrojnih ljeta provedenih u fjaci, iz sunca, mora i neizmjernog osjećaja slobode koji donosi ljeto. Kroz beatove i rime, Pećo dijeli svoje osobne priče i emocije te ulazi duboko u mentalitet Dalmacije, stvarajući glazbu koja će biti neizbježan dio playlista ljubitelja hip-hopa diljem zemlje.

TRACKLIST:
01 • Pomalo [prod. Mortus]
02 • Krabi [prod. Frksi]
03 • Vice City [prod. Frksi]
04 • Z.N.A. [prod. Shporky]
05 • Tako Ti Je Ode [prod. Shporky]
06 • Sparina [prod. Rovi]
07 • Fala, Bog feat. Fuzz [prod. Frksi]
08 • Sve Je Isto [prod. Frksi]
09 • Svaki Drugi Dan [prod. Mortus]
10 • Zrak [prod. Frksi]