Pećo i HRAM izbrisali žanrovsku granicu i izvrsnom hip hop svirkom oduševili zadarsku publiku

Zadarsko-šibenske hip-hop snage održale su obećanje – sinoć su u dvorani Centra za kreativne industrije pripremile tvrdu i beskompromisnu svirku te publici pružile jedinstven glazbeni doživljaj surfajući na valovima old school hip-hopa. Da je publika ozbiljno shvatila njihov poziv na svirku dokazala je pojavivši se na samom početku koncerta u velikom broju.

Već je s prvim beatovima Pećo suvereno zavladao pozornicom, predstavivši domaćoj publici dosad neobjavljene stvari s albuma “Kampanari III”, koji bi do ljeta trebao ugledati svjetlo dana. Dao je i uvid u stvari koje će se naći na njegovom solo albumu “Sparina” ali i utvrdio gradivo s dosadašnjih izdanja.

Iznenađenje večeri svakako je bilo udruživanje snaga s Franom Brajkovićem, zadarskim glazbenikom koji je uz matični Flux Benders s Pećom pokrenuo zanimljiv glazbeni projekt Obe Live. Nastup na Urbofon Live-u bio im je vatreno krštenje no naišao je na veliku podršku publike.

Svojevrsno vatreno krštenje imali su sinoć i momci iz kolektiva HRAM koje je zadarska publika u nekoliko navrata slušala na Hip Hop jam sessionima koje je Pećo ranijih godina organizirao u Zadru. Ipak, bio im je ovo prvi klupski nastup u Zadru otkako su se kao pojedinci okupili pod imenom HRAM i 2022. godine objavili sjajan prvijenac “Bijes”.

Nizali su tako “Štoriju”, “Snove”, “Cipanje”, “Ne bi da platu”, “Stoin sam” i druge stvari gotovo u dahu i učinili da je svakoj glavi bolje kad se klima gore dolje u znaku odobravanja i uzajamnog poštovanja.

Na tragu krilatice da kuća nije tijesna gdje čeljad nije bijesna, na pozornici se sinoć dogodio magičan spoj prijateljstva, suradnje i kreativnog nadopunjavanja šibenskog HRAMA, Peće i Brajkovića dokazujući da je zajedništvo uvijek bolja opcija, brišući pritom krute žanrovske odrednice među zaljubljenicima u dobar zvuk.

Članak je preuzet sa Zadarski.hr portala na kojem možete još pogledati i galeriju fotografija.