Onyx uz Wu-Tang predvode Exit Festival i Blackout30 Showcase!

• 09.07.2023. @ EXIT Festival, Novi Sad •

EXIT je kompletirao zvjezdanu postavu sa preko 60 izvođača za veliku proslavu 50. rođendana Hip Hopa! Uz legendarni Wu-Tang Clan stiže i nevjerojatni newyorški hardcore hip hop sastav Onyx.

Nedjelja, 9. srpnja, na Petrovaradinskoj tvrđavi je rezervirana za apsolutne bogove rapa Wu-Tang Clan, čiji će nastup biti prava poslastica za sve fanove hip hopa. Uz proslavu 50. rođendana čitave kulture, Wu-Tang će obilježiti i svoj važan jubilej, 30 godina debitantskog albuma Enter the Wu-Tang (36 Chambers), kojim su se pojavili na sceni, a zatim je i promijenili zauvijek.

Prije toga Tvrđavom će odjeknuti #Blackout30 Showcase, koji će povesti velikani sa njujorške hip hop scene Onyx, zatim osnivač Blackout Hip Hop zajednice Phat Phillie, Bolesna Braća, Prti Bee Gee, Smoke Mardeljano, Ajs Nigrutin i Bege Fank.

Uz neprikosnoveni Wu-Tang Clan, veliku proslavu 50 godina hip hopa još žešćom i prljavijom učinit će njujorški hardcore hip hop veterani Onyx, koji se pridružuju autentičnom #Blackout30 showcase-u. Najpoznatiji po platinastom hit singlu iz 1993. Slam, koji je časopis The Source opisao kao pjesmu koja je u hip hop uvela umjetnost slam plesa, na Petrovaradinsku tvrđavu donose jedinstveni duh Long Islanda i Quensa. Pjesma The Worst, koju su Onyx snimili zajedno sa Wu-Tang Clanom, apsolutni je klasik i susret dvije legendarne strane istog grada.

Grupa Onyx spada u zlatnu generaciju rappera i upravo zbog toga su savršen izbor za showcase u kojem će nastupiti uz regionalne veterane Phat Phillie-ja, Bolesnu Braću, Prti Bee Gee, Smoke Mardeljana, Ajs Nigrutina i Bege Fanka. Ovim showcase-om na Exitu biti će obilježena 30. godišnjica od osnivanja utjecajne regionalne hip hop zajednice Blackout, a žestoka ekipa napravit će uvertiru za nastup bogova rapa Wu-Tang Clana.

Proslava 50 godina hip hop kulture bit će monumentalan događaj kojim će EXIT okupiti generacije umjetnika, entuzijasta i obožavalaca, pokazujući trajni utjecaj ovog glazbenog žanra i čitave kulture. Pioniri i neki novi klinci ujedinit će se da odaju počast bogatom nasljeđu hip hop pokreta svojim performansima, shvatanjem ovog žanra i jedinstvenim pričama ispričanim kroz jake, glasne, prljave i neodoljive tekstove i beatove.

Ulaznice su dostupne na festivalskom sajtu, kao i na Gigs Tix prodajnim mjestima i online.