Matt Bianco i Al Jarreau u Opatiji

Za 31. srpnja najavljen je veliki koncert Matt Bianca, jedne od najpopularnijih britanskih jazzy pop grupa 80-tih i 90-tih godina sa značajnim brojem uspješnica na svjetskim top ljestvicama. Njihov najnoviji album “HIFI Bossanova“ trenutno je apsolutni hit na europskoj glazbenoj sceni ocijenjen kao „zarazni koktel brazilskih glazbenih stilova i pop finesa“.

6. kolovoza s nestrpljenjem se može iščekivati još jedna hrvatska ekskluziva namijenjena samo opatijskoj publici – koncert velikog Al Jarreaua. Njegov jedinstveni vokalni stil prozvan je svjetskim blagom, a ekspresivnost ga čini jednim od najuzbudljivijih i najcjenjenijih glazbenika našeg vremena.
Al Jarreau je jedini glazbenik na svijetu koji je dobio 7 nagrada Grammy u tri različita žanra – popu, jazzu i R&B-u, čime dokazuje da se odlično snalazi u svima. Novu pjesmu kojom najavljuje ‘best of’ kompilaciju, koja će biti predstavljena na ovom koncertu, producirao mu je Amir “Questlove” Thompson, bubnjar hip-hop benda The Roots i producent Erykah Badu i Ala Greena.

Više informacija potražite na službenim stranicama festivala.