Marčelo – Nojeva Varka (Album Stream + Blackout Interview)

Marčelova genijalnost stvaranja glazbe, iako sakrivena iza krajnjeg minimalizma u dizajnu covera albuma, vjerovatno je očitija nego ranije. Riječ je o najsloženijem albumu u njegovoj karijeri, a bome i najdirektnijem što se tiče socijalno-političkih tema Srbije, pa time i regije.
Bez dlake na jeziku, Paraćinski se reper obrušio na mnogo relevantnih tema u globalu vezanih za dobrobit cijeloukupnog naroda, naravno tekstovima satkanim širokim vokabularom kojim slušatelje oduvijek ostavlja bez riječi. Prepun kritika i time, nažalost, inspiracije trenutnim događanjima, teme su koje se provlače kroz većinu albuma, ali Marčelo ipak nalazi i ono malo pozitive pa ćemo zbog nekih pjesama simpatično nasmiješiti, poput britke trake Flešbek, koja bez obzira na svoj svijetli ton ima kredibilnu temu.
Uz producente i glazbenike koji su sudjelovali u izradi, album Nojeva Varka je u najmanju ruku nevjerovatno izdanje i smatramo da bi ga svatko trebao preslušati, pa i oni koji nemaju baš doticaja s hip-hop svijetom. Svakako ga ovaj album nadilazi u mnogo trenutaka.

No, da se ne duži o samom albumu jer svojim daleko-opsežnim dosegom doprio je do velikog broja ljudi, mi želimo samo nadodati još pokoju informaciju dobivenim u interview-u koji smo imali s Marčelom u jednoj od Blackout Rap Show emisija na Radiju 808. Stoga, uz regularni stream albuma donosimo i video verziju interview-a održanom preko Zoom aplikacije za sve one koji su propustili emisiju, a i one koji žele čuti još jednom pametnu filozofiju koju prati sam album.

INTERVIEW:

ALBUM STREAM: