Lobossi Feat. Killah Rahbeatz & Sida – Vadi Zleri

Vadi Zleri je pjesma s prvog albuma bosanskohercegovačke grupe Lobossi naziva Državni Udar. Produkciju na ovoj stvari potpisuje Killah Rahbeatz.
Lobossi su odlučili staviti album na free download i možete ga skinuti ovdje, a ako želite imati original kopiju albuma uz potpis Lobossa možete im se javiti na njihov Facebook profil. Cijena albuma je 5 Eura + poštarina.

Download: Lobossi Feat. Killah Rahbeatz & Sida – Vadi Zleri

U nastavku posta pročitajte biografiju ove grupe i pogledajte spot za pjesmu Placebo, također skinutu s albuma Državni Udar.

LOBOSSI

Zakonom zabranjeni se zvao prvi crew Crnog Zvuka s kojim je pocetkom devedesetih snimo prve demo snimke. Silom prilika se pojavljuje i jedan amerikanac koji ih je cuo i odlucio da ih podrzi. tada mjenjaju ime u LOBOSSI!

Nakon izvjesnog vremena se pojavljuje i Fudo MC kojeg je Crni poveo u studio gdje je i zapazio njegov talent.
Fudo se pridruzuje Lobossima a nakon izvjesnog vremena su i ostala samo njih dvojica. A i amerikanac je se morao vratiti u Ameriku tako da nisu uspijeli zavrsiti taj album. Tada nastaju pjesme kao “Selma”, “Djeca ulice”, “Cilj metka”, “Pljacka”, “25. Maj” itd…

U to vrijeme nastupaju na mnogobrojnim koncertima, tv i radio emisijama. 99`njihovi prijatelji Kwonel i Sara dolaze iz Njemacke da snime zajednicku stvar “Samo da ti kazem” za koju su ujedno uradili i spot koji se drzao duze vremena na vrhu top liste Tv Tuzlanskog Kantona. Fudo je nakon toga zbog licnih razloga odlucio da se povuce a Crni zvuk je nastavio solo. Tada dolazi i FMJAM kojoj ekipi se pridruzuju i Crni a i Kwonel. Nastaju mnogobrojni snimci i saradnje sa drugim domacim reperima.

Kwonel je radio na raznim projektima, kako 96e sa BH-Boyz, tako i dvijehiljadite sa Infuzijom. Iza sebe ima dva legalno izdata albuma i mnogobrojne nastupe po BH, Njemackoj, Austriji, Holandiji i Svicarskoj. Bez obzira na sve sto se desavalo Crni i kwonel su radili zajedno i formirali Armiju dva covjeka i oduvjek mastali o zajednickom albumu.

Fudo MC se nakon izvjesno vremena opet posvetio hip hop muzici i nije dugo potrajalo da se opet sastane ta stara ekipa.Odlaze u studio i snimaju par stvari nakon kojih je i sjevnula ideja povratka Lobossa, ali ovog puta u najjacem sastavu.

Kwonel zove svog jako dobrog prijatelja Mayera, koji ih je pozvao u svoj studio u Mostar i koji je se zajedno sa Sreletom pobrinuo oko citavog snimanja a i produkcije albuma. Tu jos ulijecu i Somer a i Rizbo sa par beatova. Uradzen je i prvi spot za pred singl sa albuma. Pjesma se zove “Placebo” a album “Drzavni udar”.