Kid Pex i Freshmaker Objavili 3 Spota I Zajednički EP “Kodeks”

Nakon što je prošlo skoro četiri godine od izdavanja albuma “Bečka škola”, austrijsko-hrvatski reper Kid Pex javlja se s novim materijalom na hrvatskom. Zajedno s bečkim producentom Freshmakerom, inače poznatom po suradnji s velikim njemačkim reperima (Kollegah, Farid Bang, Massiv, itd.), Kid Pex je u Locos studiju dovršio svoj EP pod nazivom “Kodeks”.

Cijelo izdanje objavio je danas beogradski label IdjTunes na svojem, diljem Balkana poznatom kanalu IDJVideos.Tv. Tamo su se u zadnja 3 dana pojavila tri nova spota za pjesme “Ne, ne, ne”, “Voljela” i “Domovina” (feat. Chieel). Osim Chieela, mladog bečkog pjevača srpskog podrijetla, na pjesmi “Ruski rulet” se može čuti i novi part legendarnog užičkog repera Denira.

Zajednički EP “Kodeks” ujedno je i vrhunac suradnje između Freshmakera i Kid Pexa, dvojice hrvatskih doseljenika u Beču koji su se upoznali prije 11 godina. Freshmakerov prvi objavljeni bit bio je na Kid Pexovom debitantskom mixtejpu “Gastarbeiterlife” (2008), a otad su surađivali na mnogim pjesmama, među ostalim i na poznatom hitu “Kako je u Beču” (feat. Juice). Inače, obojica su u austrijskoj hip hop sceni ostavili duboki trag: Freshmaker je nedavno za svoj rad na ploči Kollegehe i Farida Banga dobio zlatnu ploču, dok je Kid Pex – osim sa svojim njemačkim i hrvatskim rapovima – pozornost javnosti plijenio glumeći i u najkultnijem austrijskom kultnom filmu “Echte Wiener” (Prave Bečlije).

Cijeli EP chekirajte ovdje: http://bit.ly/kodeksep