Kazich Presents: Big Daddy Kane Live @ Pepermint (Zagreb)

11_Kazich_30_04_2013_A3

Jedno od najvećih imena u povijesti hip hopa, veliki Big Daddy Kane održat će u utorak, 30. travnja ekskluzivan klupski nastup na večeri Kazich u zagrebačkom Pepermintu!

Antonio Hardy, poznatiji kao Big Daddy Kane smatra se jednim od najvećih i najvještijih MC-a u povijesti hip hopa, rame uz rame s artistima poput Notorious B.I.G.-a, 2Paca, KRS-Onea, Jay Z-a i Rakima, a upravo je ovaj posljednji, Rakim, prema legendi odbio battle sa Kaneom. MTV ga je svrstao na 7. mjesto liste “Najveći MC-i svih vremena”, a ugledni magazin The Source ga smještava na 8. mjesto popisa najboljih liričara hip hopa.

Ovaj multitalentirani glazbenik, glumac i dobitnik Grammyja karijeru je započeo sredinom 80tih i vrlo brzo se etablirao kao jedan od najvećih izvođača “zlatnog doba” hip hopa surađujući s 2Pacom, Public Enemy, Biz Markiem, Kool G Rapom, Patti Labelle (na singlu “Feels Like Another One”) i Madonnom za čiju “Sex Book” je pozirao. Debi album “Long Live The Kane” objavio je 1988., a na njemu se nalazi singl “Ain’t No Half Steppin’”, jedan od najboljih rap singlova 80tih.

Početkom 90tih Kane osvaja Grammyja za hit “Back On The Block” u kojoj je surađivao sa velikim Quincy Jonesom. Negdje i u to doba počinje njegova suradnja sa Jay Z-em kojeg je Kane vodio sa sobom na turneje i davao mu šansu da nastupi pred većim auditorijem.

Gostovanje Big Daddy Kanea u Zagrebu sigurno ulazi među najvažnije hip hop koncerte ikad održane kod nas. Support na Kazichu će mu dati rezidenti večeri Phat Phillie & Bizzo Bodega.

Cijena ulaznice iznosi 50 kn do 7. travnja. Od 8. do 30. travnja iznosit će 80 kn, a na dan koncerta na ulazu u Pepermint okruglo 100 kn.

Službena prodajna mjesta su Smart Shop (Tkalčićeva 12) i klub Pepermint (Ilica 24).

2 thoughts on “Kazich Presents: Big Daddy Kane Live @ Pepermint (Zagreb)

Comments are closed.