Agresivnost u repu dobija novi nivo s novim albumom dalmatinskog repera Grše. Iako je aktivan na sceni već duže vrijeme, ovaj dvadesetpetogodišnjak je Dalmaciju stavio na mapu svojim prvim LP-em, kojim je poput drevnih rimljana Tiluriumom stavio jug hrvatskog primorja pod svoju kontrolu. Te 2019. godine dobio je mjesto pod svijetlom u undergroundu svojim direktnim i nasilnim stilom, te stavio mnogim ljudima prst na čelo, postavljajući pitanje tko je taj mladi momak i kakav će on utjecaj imati na rap scenu u Hrvatskoj.

Krajem iste godine objavljuje odličan prvi single Kavez nešto ozbiljnije tematike s kojim se moglo slutiti da ćemo odgovor na pitanje dobiti jako brzo. Album ipak malo kasni, ali dobija nabrijani single Prvak u kojem surađuje s grupom 30Zona, i njime pokazuje drugu stranu albuma čija će atmosfera ujedno i prevladati. Svojim istančanim stilom Grše ponovo plijeni pažnju, i ovogodišnjim izlaskom albuma pod imenom Platinum potpisuje tvrdoću svog studijskog uratka usporedbom s jednim od najčvršćih metala na planeti Zemlji. Gangland se veliča u velikom stilu, dok pjesmom Olimp pokazuje kako je doprio i do ljudi van hrvatskih granica, surađujući s heavyweight šampionima iz Srbije i Bosne; Smoke Mardeljanom i Frenkiem.
Ipak, ovaj sinjski reper sa splitskom adresom čiji je middle name očito ‘braggadocio’ nije reper za svakoga, ali isto tako zaslužuje široko poštovanje za svoj skill. Za takve koji nisu pretjerano oduševljeni sa next-level agresijom u repu, Grše pokazuje da posjeduje dozu senzibiliteta pjesmom samorefleksivne prirode, Oče, kao i vještinu storytellinga dirljivom trakom Suza. Na samom kraju, totalno neočekivano, Grše album zatvara tragikomičnom pjesmom pod nazivom Konobar, uradak s kojim će se svaki šljaker s tacnom u ruci moći poistovjetiti.

Kao suma sumarum, Grše definitivno nije reper za svakoga, ali oni koji vole ovakav smjer rap muzike neće imati razloga za ne izgotiviti ga skroz na skroz.
Album možete ispratiti na linku.