Fresh Island Najavljuje Veliki Povratak i Proslavu 10. Godišnjice Festivala

Nakon dvije godine pauze hip-hop se vraća na plažu Zrće i s preko 50 izvođača obilježit će 10 godina svog postojanja.

Fresh Island, kao najveći festival jugoistočne Europe primarno orijentiran hip-hop zvukom, začet je 2012. godine kad je imenima poput Nas, Eve, DJ Muggs, DJ Revolution i DJ Statik Selecta stavio otok Pag na mapu. Mnogo regionalnih imena poput Koolade-a, DJ K’Pow i Frenkija također su dali doprinos ispisivanju hip-hop povijesti na hrvatskom primorju i dali vjetar u leđa za daljni razvitak festivala. Kroz godine, s tonom uloženog truda i hektolitrima prosutog znoja, Fresh Island je nastavio dovoditi svjetski poznata imena kao što su Snoop Dogg, DJ Premier, Method Man & Redman, Wiz Khalifa, Joey Bada$$, Skepta, pa i oni koji su se naknadno probili na sam vrh slave, poput britanskog repera Stormzy koji je 2017. godine napravio pravi boom svojim prvim albumom.

Ove godine, od 25. do 29. lipnja, Fresh Island dovodi enorman broj aktova iz Londona, Pariza, Amsterdama, Berlina, Hamburga, i ostalih europskih gradova poznatih po raznovrsnosti i kvaliteti raznih tipova glazbe. Posebno izdvajamo imena poputt Shenseea i Skillibeng, dancehall zvijezde s Jamajke; britanski reper i DJ, Tion Wayne, radijske ikone DJ Semtex i Tim Westwood, kao i južnoafričke disc jockey senzacije Uncle Waffles i DJ Maphorisa.

Ovime pozivamo sve ljubitelje hip-hop, R&B, dancehall, afrobeat, amapiano, i ostalih black music žanrova, da nam se na Zrću pridruže na proslavi 10. godišnjice Fresh Island festivala. Ulaznice će biti dostupne od 03.04. na Entrio.hr po cijeni od 407 kuna, dok za sve ostale informacije poput punog glazbenog programa, smještaja, i popratnih aktivnosti možete naći na službenom Fresh Island websajtu – www.fresh-island.org

10 years – still runnin’ things!