Frenkie – Stari Frenkie (Album Stream + Spotovi)

Što su neki tražili, to su odprilike i dobili – uz jako malo prethodne najave, tuzlanski reper objavio je novi solo projekt pod imenom Stari Frenkie. Da li je zbilja to taj zvuk koji je Frenkie imao prije 10+ godina fanovi će morati prosuditi sami, ali činjenica je da je bosanski rap veteran ponovo uletio u studio sa prepunim rhyme book-om.

Često među komentarima naših novih pjesama možemo pročitati kako naša muzika nije ista kao prije i kako ne repam kao nekada, zato sam se odlučio publici dati ono što želi, Stari Frenkie is back! Poslijednja tri albuma su nastala u saradnji sa Kontrom i Indigom i bilo mi je drago da se ovom projektu posvetim samostalno. Radeći na pjesmama sam fakat oživio stari duh i osjećaj koji sam imao na prvom albumu i vjerujem da će to slušatelji osjetiti. Ponosan sam da smo okupili sva ova velika imena među gostima i uvjeren sam da imamo kvalitetan materijal koji će se dugo slušati.

Album broji ukupno trinaest pjesama od kojih četiri pri izlasku albuma odmah dobijaju video spotove. To su Reci Ko sa Mardeljanom, Vakuum sa Vojkom, Vozi sa Arotom, te Stari Frenkie koju je u blago nostalgičnom tonu odradio solo. Još u veljači izbačen je spot za pjesmu Osjećaj Je Isti koju je producirao Komedi, jedan od nekoliko beatmakera na albumu. Ostatak su King Mire i Indigo, te pokojni Kolateral koji je nažalost preminuo prošle godine u svibnju mjesecu. Kolateral je također radio instrumental za odličnu traku političke prirode, Oktobar, o kojoj smo pisali još u studenom 2020. godine.

Frenkie klasično pršti od samopouzdanja i volio ga tko ili ne, to se jako osjeti u njegovom deliveriju. Uz liričko busanje može se pronaći koja smislenija s porukom, kao u pjesmi Flat Earth, ali najčešće su to battle lirike opasnih metafora zbog kojih je primarno uhvatio pažnju mnogih back in the days. Nekima će album biti a trip to the memory lane dok drugima sasvim novo slušno iskustvo, ali je kvaliteta tekstova svakako neosporiva.