Fokus – On My Way to Yugoslavia (Mixtape)

Uvijek se razveselim kad do mene dođu mixtejpovi i beat tejpovi, a tek kad sam vidio ime Fokus na prednjem coveru znao sam da me čeka nešto fantastično. Za one koji ne znaju, riječ je o producentu, DJ-u i graffiti writer-u iz Zaječara, Srbija, čije iskustvo i stil stečeni kroz preko 20 godina iskustva kroz razne žanrove osiguravaju dobra izdanja. Tako dolazimo i do njegovog posljednjeg projekta – “On My Way To Yugoslavia”.

Kao što možete i pretpostaviti, album se bazira striktno na semplovima popularne muzike iz bivše Juge, ali ćete biti u krivu ako pomislite da je ovo još samo jedan klasični beat tape kao i dosta njih koji su izašli u proteklih nekoliko godina a da vuku semplove iz domaćih izdanja prošlog stoljeća. Dakako, album počinje u zbilja finom hip-hop maniru, on that head-noddin’ stuff, ali već od četvrte trake BPM-ovi se mjenjaju čime ulazimo u žanrovsku sferu po kojoj je Fokus poznat – drum’n’bass, dubstep, UK garage i slične bass eskapade britanske scene. Right choons there, innit.

Album od svojih 13 traka je u potpunosti isproduciran, aranžiran, umiksan i masteriran sa strane Fokusa u njegovom Studio 1 Mahala studiju, dok fotografiju sa covera potpisuje Dušan Zdravković aka Šlager Majstor a cover slike Milan Petrović aka Foto Pera.

Mahala Bounce!