Rapetek extra: Oddisee (ZDA)

Event Start Date:
01/12/2023
Event End Date:
02/12/2023
Event Venue:
Gala Hala (Ljubljana, SLO)

Jedan od onih beatmakera koji također zna pljuvati rime i jedan od onih repera koji također prave lude beatove!

Negdje 1999. Amir Mohamed el Khalifa napustio je školu, kupio svoj prvi sampler i uzeo ime Oddisee. Prvi vidljiviji uspjeh uslijedio je 2002. godine, kada je producirao traku “Musik Lounge” (i repao na njoj) za prilično bitnu ploču, čak i prvijenac tadašnjeg povratnika zvijezde Jazzy Jeff-a pod naslovom “The Magnificent”. Od tada je radio s dosta poznatih faca kao što su Gary Shider iz Parliament / Funkadelic, zatim Talib Kweli, J-Live, Little Brother, Marco Polo, Joey Bada$$, Homeboy Sandman…
Mixtape-ove i ploče niže od 2005., član je hip-hop kolektiva Diamond District, a njegova serija od četiri instrumentalna EP-ja “Odd Seasons” bila je vrlo popularna. Zatim je tu nevjerojatan set albuma “Alwasta” (2016.), “The Iceberg” (2017.) i ovogodišnji “To What End”. Veći dio njegovog kataloga izašao je pod okriljem možda najzanimljivije nezavisne rap etikete posljednjih godina, Mello Music Group.
No Oddisee nije samo beatmaker reper i reperski beatmaker, on je i jedan od onih rijetkih koji svoj izričaj mogu vrlo uvjerljivo pretočiti u bendovsku formu – posljednjih godina najčešće nastupa sa svojim peteročlanim bendom Good Company. Praktički svi referentni mediji posvetili su mu pmnogo prostora, a činjenica da je imao ne jedan, već dva nastupa Tiny Deska govori mnogo.
Ozbiljan svestrani DIY!

Više o događaju i kartama provjerite na linku.