HRAM

Event Start Date:
17/02/2024
Event End Date:
18/02/2024
Event Venue:
Grof Melin (Zagreb, HR)

Kompilacija “Zvučni Zid” svojevrsni je nastavak Porinom nagrađenog izdanja “Zagreb Calling” koje je 2021. prikazalo presjek alternativne scene glavnog grada. Na novoj, dvostrukoj ploči “Zvučni Zid”, koncept je proširen na cijelu Hrvatsku, a album osim petnaest drugih izvođača predstavlja i deset klubova diljem zemlje koji podržavaju alternativnu scenu.
“Zvučni Zid” će tijekom 2024. neke od bendova sa kompilacije predstaviti uživo, pa nam i vam tako u Melin iz Šibenika stižu HRAM!

Glas o njihovom albumu prvijencu najprije se proširio ulicom ostavljajući ekipu bez daha i pune oduševljenja. Materijal je u kratkom roku postao najtraženija nepoznata roba u državi jer su Hramovci svoj materijal imali samo na fizičkom CD-u prodavajući ga sa biciklom po gradu i dijeleći ga bitnim ljudima na sceni.

Oni su HRAM, njihov stil je old school sa ulice, a dolaze direktno iz jezgre starih šibenskih zidina. HRAM je šibenski kolektiv koji okuplja beatmakere, MC-ije, DJ-e, graffitere, odnosno sve aspekte hip hop kulture. Dugogodišnje djelovanje nije imalo komercijalne ambicije, no srećom, na nagovor prijatelja i poznanika, ova je ekipa odlučila iskoračiti iz mračnog podzemlja na površinu. Direktni, beskompromisni, nimalo pretenciozni samo su neki od epiteta koji se vežu uz hip-hop senzaciju iz Šibenika. HRAM priča o odrastanju, socijalnoj nepravdi i cijeloj okolini što ih okružuje uz masne oldschool instrumentale uspješno popunjavaju prazninu na sceni koja se iščekivala godinama.

Nastupe i after vrti DJ Re:tro flava!

Službeni Facebook događaj pogledajte ovdje.