DJ Yella (N.W.A) Raspored Za Večeras

Jos danas karte (Entrio.hr) u pretprodaji po 120kn, a na blagajni 150 (ako ih ostane)… Vrata od 19h (gledanje filma ‘Straight Outta Compton‘) pa Koolade, Slavin Balen, DJ Yella, Frx & Marvel. Sampanjac i Blackout rodjendanska torta u ponoc. Za meet & greet sa Yellom pisite na blackoutrapshow@gmail.com…

FB event.

DJ Yella je dao ekskluzivni intervju za Jutarnji List, procitajte ga u potpunosti, a za uspomenu kupite danasnji Jutarnji List.

Prvi put dolazite u Zagreb. Što očekujete od nastupa? Je li vam tko od poznanika iz glazbene industrije ispričao nešto o Zagrebu?

Očekujem da publika bude divlja kao na svakom našem nastupu. Mi sad radimo totalni šou, to nije klasični DJ set, već se radi o performansu kojega će, uz mene, izvoditi i moja pratnja, moj “hypeman” Playboy T. Za Zagreb, moram priznati, do sada nisam niti čuo.

Koje je vaše prvo sjećanje na glazbu, kada ste shvatili da se njome želite baviti profesionalno?

Prvo čega se sjećam jest Parliament. Ah, ta “funkadelic” muzika. Bio sam opčinjen. Znao sam da se želim uključiti u glazbene vode čim sam posjetio svoj prvi koncert. Razmišljao sam: “Pa ja ovo mogu puno bolje”. Compton style, prijatelju.

Kako su izgledali vaši prvi koraci u repu?

Prvo sam počeo DJ-at. Onda sam upoznao Drea. Dre i ja smo zatim počeli puštati glazbu u najvrućim klubovima u LA-u. Bio sam vrlo tražen u to vrijeme. Onda smo počeli raditi s Eazy E-jem. Snimali smo stvari, producirali glazbu, sve po redu. Onda se zakotrljalo.

Koji su bili vaši rani glazbeni uzori, a koji bi to bili danas?

Prije svega George Clinton, Parliament, Grand Master Flash, Run DMC i Prince.

Danas su to N.W.A i Kendrick Lamar. I, naravno, The Game.

U prošlosti ste imali mnoge probleme s policijom zbog svoje glazbe. Možete li se prisjetiti kako se bend nosio s tim pritiscima?

Nikako. Napravili smo tu stvar i ona se počela vrtjeti u svakom kvartu, u svakom getu i u svakom predgrađu. Bila je veća od policije, pritisaka. Mi smo rekli ono što su svi htjeli reći, ali su se bojali. Zato smo to i rekli. To je stvar s kojom se svatko mogao povezati u to vrijeme, pa čak i oni koji nisu bili iz geta.

Kroz godine ste odradili brojne koncerte po čitavom svijetu. Gdje ste upoznali najluđe fanove?

Rekao bih na našim australskim i irskim turnejama. Svaka od njih je bila preluda: Melbourne, Newcastle, Dublin, Cork. Preludi fanovi, totalno nahajpani. Ali, gdjegod dođemo mi napravimo šou za pamćenje.

U industriji ste toliko dugo da ste svjedočili evoluciji rap izričaja kroz dekade. Osjećate li nostalgiju prema prošlim vremenima, što mislite o današnjem rapu?

Ne, uopće ne osjećam nostalgiju. Mi smo donijeli nešto novo za stol s tim našim gangsta rapom te smo tim podžanrom potakli karijere mnogih repera koji su danas omiljeni mlađoj publici. Ja volim slušati neke od hip hop zvijezdi danas. Oni dolaze iz neke druge ere, te progovaraju o njoj, kao što je N.W.A progovarao o svojoj eri.