DJ Krafty Kuts @ Ritz Cabaret (Zagreb)

U subotu 24. travnja u zagrebačkom klubu Ritz Cabaret nastupiti će poznati engleski breakbeat DJ i producent Krafty Kuts. Tijekom svoje karijere surađivao je s glazbenim legendama kao što su Kurtis Blow, Dynamite MC, Scratch Perverts, Skool Of Thought i grupa Freestylers koja 2005. potpisuje za njegov Against the Grain Records. Krafty Kuts poznat je i po remixima za mnoge glazbene velikane kao što su Fatboy Slim, Afrika Bambaata, Eric B & Rakim, Jurassic 5 i Dead Prez. Ovdje možete provjeriti neke od njegovih mixeva i remixeva.
Uz Krafty Kutsa, u Londoneru će nastupiti i Bubbin’ Dub Collective (ZG), DJ Yesh (ZG), DMT (Electric Avenue, USA), a očekuje vas i live performance RG-a (E-llegal Records, ZG) & MC BIG OZ-a (King Shango Soundsystem, ZG).
Ulaznice se od 12.4. mogu kupiti po cijeni od 40 kuna u Dirty Old Shopu (Tratinska 22, ZG), po 50 kuna na dan do ponoći, i 60 kuna poslije ponoći.
U nastavku posta provjerite video intervju s Krafty Kutsom i biografije nekih od izvođača.

KRAFTY KUTS (pravo ime Martin Reeves), osnivač Against the Grain Records-a, jedan je od najnagrađenijih britanskih breakbeat DJ-a i producenta današnjice. Glazbom se bavi od ranih ’90., a u zadnjih 20 godina gostovao je na gotovo svim važnijim partyima i festivalima diljem svijeta, uključujući Exit Fest 2006. i !Brejki partyu u ljubljanskom K4 početkom prošle godine. Također je redovit gost BBC-evih glazbenih emisija kao što su Essential Mix i Annie Mac Show. Prvi službeni album, Tricka Technology, izdaje 2003. godine u suradnji sa jednako talentiranim A. Skillzom. Prvi samostalni album, Freakshow, izlazi mu 2006. godine i na njemu se pojavljuju njegovi najveći hitovi Bass Phenomenon sa Tim Deluxe-om i Tell Me How You Feel na kojem gostuje prekrasna Yolanda. Tijekom svoje karijere surađuje sa glazbenim legendama kao što su Kurtis Blow, Dynamite MC, Scratch Perverts, Skool Of Thought i grupa Freestylers koja 2005. potpisuje za njegov Against the Grain Records. Krafty Kuts poznat je i po remixima za mnoge glazbene velikane kao što su Fatboy Slim, Afrika Bambaata, Eric B & Rakim, Jurassic 5 i Dead Prez.

DMT (pravo ime David Tešić), iniciator Electric Avenue programa, aktivno je uključen u glazbenu scenu od 1999. godine kada pokreće radijsku emisiju Ruff Beats Rap Show u suradnji sa članovima hip-hop grupe Connect. Ubrzo nakon toga počinje puštati po noćnim klubovima i festivalima diljem Hrvatske, Slovenije i Austrije. 2004. godine odlazi u Los Angeles gdje je studirao televizijsku produkciju. Za vrijeme studija puštao je po mnogim noćnim klubovima i privatnim partyima u Los Angelesu i Las Vegasu. Krajem prošle godine se vratio u rodni Zagreb s namjerom da domaćoj publici predstavi francusko-britanski electro zvuk koji već godinama žari i pali po plesnim podijima diljem svijeta.

RG (pravo ime Arian Vuica), vlasnik E-llegal Records-a, odgojen je u umjetničkoj obitelji, tako da je od malih nogu okružen glazbom i instrumentima. Glazbenom produkcijom se bavi od 16. godine kada je počeo surađivati sa remoniranih hrvatskim producentom Baby Dooksom iz legendarne hip-hop grupe Bolesna Braća. Nakon toga odlazi u Englesku gdje je na svjetski poznatom SAE Institutu studirao audio inženjerstvo. Početkom ove godine pokreće digitalnu izdavačku kuću koja se, prema najnoviji svjetskim trendovima, usmjerava na distribuciju glazbe putem interneta. Na ovom partyu ćete imati priliku prisustvovati na njegovom prvom live nastupu.

MC BIG OZ (pravo ime Mario Ozmec) već je poznato ime hrvatske dancehall scene. Kao član King Shango Soundsystem-a nastupao je na mnogim partyima i festivalima diljem Hrvatske i Slovenije. Ovog puta ćete imati priliku da ga čujete u nešto drugačijem izdanju, kao vokalna podrška dugogodišnjem prijatelju RG-u.