Blackout Hip Hop uvršten u Top 100 najboljih svjetskih hip-hop blogova!

U godini kada Hip-Hop slavi pedeset godina postojanja, Blackout se ponosi već trećim desetljećem od utemeljenja i aktivnog djelovanja na domaćoj sceni. Iako se za zlatne godine ovog žanra i kulture smatraju devedesete,  Blackout Hip Hop se u trideset godina svog postojanja razvio u značajnu platformu za sve hip-hop entuzijaste s ovih prostora, istovremeno dobijajući pažnju i naklonost stranih rap veterana, kako iz Europe, tako i iz SAD-a. 


 
Potvrda da se trud i ustrajnost uvijek prepoznaju dobivena je i ove godine uvrštavanjem Blackouta na listu Top 100 Best Hip Hop Blogs and Websites na analitičkoj mreži Feedspot, držeći 44. mjesto među velikanima poput UPROXX websitea, XXL magazina i mnogih drugih. Rangiranje je izvršeno analizom više tisuća blogova u vidu količine i raznovrsnosti sadržaja, fanova koji ih prate na socijalnim mrežama i drugih bitnih čimbenika. Važno je napomenuti da je Blackout Hip Hop tek jedan od rijetkih sajtova s teritorije Europe, dok najveći broj ima porijeklo sa američkog kontinenta. 
 
Blackout Hip Hop osnovan je 1993. godine kao radijska emisija na kultnoj 101-ici, čiji su osnivači bili Filip ‘Phat Phillie’ Ivelja i Kristijan ‘DJ Frx’ Frković. Uz trideseti rođendan, 2023. godina je jako bitna za Blackout po još mnogočemu. Podsjetimo, za ovu godinu najavljen je Hip-Hop muzej sa sjedištem u Zagrebu, kao i dugoočekivana kompilacija Zagreb Rap Demo (1985-1992) koju Phillie priprema sa legendarnim radijskim voditeljem Slavinom Balenom. Povrh svega toga, kultna rap grupa Wu-Tang Clan ove godine slavi trideset godina od prvog studijskog albuma Enter The Wu-Tang (36 Chambers) što će uz pedesetu obljetnicu hip-hopa u srpnju biti obilježeno velikim nastupom na EXIT Festivalu u Novom Sadu. Tu proslavu će nastupom obilježiti i sam Phat Phillie, kao i Bolesna Braća, zagrebački rap duo koji je bitan dio Blackouta od ranih početaka.