U 2021. godini imali smo priliku poslušati zbilja fin broj odličnih izdanja iz regije, ali jedno od imena koje nam je baš zapelo za oko je šibenska grupa pod imenom HRAM s prvim objavljenim album Bijes. Nakon predstavljanja i extra energičnog nastupa na Blackout radio emisiji na Radiju 808, znali smo sa kime imamo posla. Grupa, koja se inače sastoji od šest članova, već plijeni mnogo pažnje i vjerujem da će tek odjeknuti u regiji, a možda i šire. No, vratimo se na početak.

Prije nego li je ekipa uopće odabrala ovo upečatljivo ime, ekipa iz HRAMA već je bila aktivna po undergroundu i već polako krenuli širiti krug poznanstva. Ubrzo nakon toga album i logo se dovršavaju, čime sve kreće strmijim potezom uzbrdo. Dijeleći CD-ove okolo naokolo, album je tako došao do malo bitnijih ljudi u domaćem hip-hop svijetu koji im daju podršku i vjetar u leđa jer je kvaliteta odmah prepoznata. Tome je vjerovatno dosta vas svjedočilo na nastupima po Hrvatskoj, uključujući i Zagreb gdje su pokidali u novootvorenom klubu DVA OSAM popraćeni neprestanim ovacijama. Stil im je srčan i eksplozivan, lirike iskrene i odvažne, a kao grupa jako su upečatljivi. Prate ih velika očekivanja i sve zanima što ide dalje.

Jedno od najčešćih pitanja je kad će album izaći u digitalnom obliku jer su do sad išli po old school principu samopromocije dijeleći striktno nosače zvuka u obliku CD-ova. Ekskluzivno doznajemo da su pregovori s njemačkom kućom za glazbenu distribuciju YOMU Distribution gotovi, tako da HRAM kreće u digitalnu ekspanziju svog tvrdog zvuka. Cijeli album, koji usputno broji ukupno 14 pjesama, biti će konačno objavljen na svim streaming servisima, uključujući i YouTube, tako da svi oni koji nisu uspjeli doći do CD-a, te naravno one koji nisu uopće čuli za grupu, dobijaju mogućnost uživanja u šibenskoj hardcore repčugi iz komfora vlastitog doma.

Yep, dobro ste pročitali – boom bap sa južnog dijela hrvatskog primorja odlazi u internetsk beskraj, te će od danas, 29.01.2022, od točno 16:20 (4:20), biti objavljen u digitalnom formatu YouTube, Spotify, Deezer, Apple Music, iTunes, i Amazon Music glazbenih servisa, a Blackouthiphop je tu da premijerno objavi pristupni link – čekirajte ga OVDJE!

Hip-hop živi. HRAM zauvik! ⛩️

1 thought on “Blackout Exclusive: HRAM – Bijes (Album Stream)

Comments are closed.