pacino plus

Napokon smo malo nadošli od novogodišnjih proslava i obiteljskih posjeta, pa je došlo vrijeme i da pokrijemo što je bilo najzanimljivije od domaćeg Hip Hopa u 12. mjesecu 2015. Sve pjesme u ovoj listi objavljene su prije na našem blogu. Ako mislite da vaša pjesma treba biti promovirana na našoj stranici, javite nam se isključivo na blackouthiphop@gmail.com i predstavite sebe i svoj rad. Hvala! Krenimo sada s vremeplovom kroz 12. mjesec, za nastavak kliknite Continue Reading:

1.12. – Loš Utjecaj x Vorda – Moj Osijek EP

Prvi post ovog mjeseca su nam bili fantastični Osječani Loš Utjecaj u suradnji sa svježim Vorda Beatz-om. Odličan conscious rap sa finim Boom Bap beatovima, svakako zavrtite još jednom.

3.12. – Mixtape Sessions Podcast, Special Guest: TIN (Osijek)

Mixtape Sessions w/ Tin “Living Proof” Full Show 03.12.2015. by Mixtapesessionsradioshow on Mixcloud

Ovog dana smo mi u Blackoutu prvi put čuli za Osječkog TIN-a, multitalentiranog producenta, instrumentalista i repera. Nevjerojatan talent, vrlo skromnog karaktera. Ugostili su ga momci s Mixtape sessions-a, gdje se nisam mogao naslušati njegovih pjesama i vrlo je ugodan sugovornik. Pozdrav Mixtape Sessions!

4.12. – Video: DeYo – Black Thing Session

Vinkovački DeYo je izbacio 1 take session za Black Thing crew. Radi se o fenomenalnom liričaru, koji bi trebao dobiti više pažnje (ajde tebra izbaci neki materijal), a repa preko beat-a od slovenca DAUC-a, koji je isto dobar.

5.12. – Video: Skroz Na Skroz – Na Obalama Bosuta

Čekajte malo, još se nismo makli iz Vinkovaca. Grupa Skroz Na Skroz objavila je spot za Na Obalama Bosuta. Spot dobro izgleda, ali pjesma krade show. Beat udara, a momci su objasnili, moje riječi su suvišne.

6.12. – Phat F x Vorda – Mladi i Lijepi

A kao i na početku mjeseca, se Vorda spojio sa osječkim reperima. Ovog puta je to bio mladi Phat F koji je sa ogromnim žarom odrepao ovu pjesmu. Zanimljiv je i, rekao bih, narodni sample kojeg je Vorda chopao i zaljepio na beat. Istočna hrvatska je definitivno preuzela prvih tjedan dana 12. mjeseca!

8.12. – Video: Kvaka 47 – Method Klada Session

Pičimo na obalu. Točnije, u Zadar, tamo naletavamo na Shelter Team i njihovog Kvaku 47. Tip ima svoj djir, jebe mu se. Reperčina.

10.12. – Video: Denno Carvaglio – Sam Protiv Svih

Riječki prvotimac objavljuje spot za Sam Protiv Svih sa svog albuma Ispod Gradske Ure. Vaso ubio beat.

11.12. – Direkt – Ja Sam Direkt-an

WHAT!! Evo nas u ZG-u. Direkt je ubio. Kao i Flash91 na beat-u. Flash di si? Si živ? Aj se vrati i zakopaj te beatove. A ovaj mladi liričar definitivno unosi val svježine i nadu u budućnost hrvatskog rapa!

11.12. – Kandžija & Gole Žene – Nema Labavo (Album)

kandzija

Tog Petka je izašao Kandžijin album u prodaju. Nema Labavo je definitivno izvan kategorije “ono na što smo navikli u domaćem Hip Hop-u”, jer je u potpunosti skladan sa bandom, Gole Žene, sa više stilskih interpretacija. Sigurno jedno od najboljih albuma godine, ne samo u Hip Hopu, nego općenito. Za sada možete album streamati samo na Deezer-u, ili kupiti tvrdu kopiju. Očekujemo ga uskoro i na youtube-u, za one lijene i bez para.

15.12. – Tibor & Flowdeep – Pacino Plus EP

HIGHLIGHT ovog mjeseca dodjelujemo Tiboru & Flowdeepu, odnosno njihovom Pacino Plus EP-u. Ovo nisu iste pjesme s novim beatovima (kako mnogi shvaćaju remixeve u zadnje vrijeme) njihovog ovogodišnjeg klasika, nego nove interpretacije s novim gostima, a ponekad i novim beatovima. Da ne krenem s vrtoglavom listom fenomenalnih gostiju, provjerite sami. Svaki milimetar ovog projekta je uboden kirurškom preciznošću.

16.12. – Video: Tone Tuoro – B.O.S.S.

Boom Bap week u ZG-u se nastavlja. Blackoutov Tone Tuoro objavljuje spot za Bars Over Seventies Samples sa novog mixtape-a, u režiji Scante HD.

17.12. – Direkt, Hipper, Rapoholik, Mamut – RapZaCestu2015

Momchine se zaredale u odličnom cypher-u preko Flash-evog beata. Direkt mi je ovom pjesmom potvrdio svoj skill, Hipper mi je malo otkriće, a Rapoholik i Mamut su bacili bolje nego u prijašnjim trakama. GG likovi.

19.12. – Zdarkey – Gljuvice

Ovaj ima 17 godina. Za prve repove, je ovo jako napredno, tako da… dajmo mu malo pažnje i palac gore, i biti će nešto od ovog mladića!

21.12. – Žaegulj ZIM, Rapaholik, Super Bobie & Duki – Super Villain

Super Villain cypher! Ne mogu puno reći osim toga da je ZIM ovo apsolutno zaklao. Ostali su isto dobri i ubrali su zanimljivu tematiku, s obzirom da se u cypher-u likovi uvijek kurče s nekim reprezentom.

22.12. – Shelter Team – Bljesak

Zadrani na okupu. Šta reći nego… svaka čast momci na dobrom rapu i izboru beat-a, samo tako dalje! Slušamo.

22.12. – Tone Tuoro – The Adventures of Tony Brown Vol.2 Mixtape

Album u cijelosti skinite na Hip Hop Unity portalu.

23.12. – Jantar & Fundament – Osmi Putnik

OP! Na putu je novi Jantarov album, ovaj put sa producentom o kojem još malo znamo – Fundament. U svakom slučaju zvuči dobro. Ako je suditi prema ovoj pjesmi, album će biti dubljeg i svjesnijeg style-a Hip Hopa, u odnosu na Hardcore kojeg nam je Jantar do sada servirao. Vidjet ćemo.

24.12. – Geralt Iz Rivije x DJ BeroZmay – Lavabo

HIGHLIGHT 2. Vau, kakva suradnja. DJ BeroZmay radi opasne, prepoznatljive, debele rap beatove. Iznova i iznova. Geralt? Znamo da je i on zmaj. Tik pred božić su nam ostavili poklon ispod bora.

25.12. – Koolade – Udijeli (Urban Click RMX)

Za Božić smo dobili odličan Urban Click-ov remix Koolade-ove pjesme s prošlogodišnjeg albuma Koola Od Karata. Zapravo beat ful djeluje kao da ga je Koolade u nekom razdoblju radio, sličan je štih. U svakom slučaju sjeda za ugodno slušanje.

25.12. – Video: KUKU$ Klan – San Andreas

Više od godinu dana je prošlo od objave same pjesme, al smo za blagdane dobili novi spot za nju. I to kakav spot. Sigurno prvi put u domaćem rapu kada je netko od video igrice napravio animacije za čitav spot. Impresivan rad, voljeli vi Trap ili ne.

26.12. – Geralt Iz Rivije x Koolade – Kaligula

Odlična traka. Dva znalca u svom području se spojili za vrlo dinamičnu traku. Zatim je usljedila vijest da zapravo rade cijeli EP zajedno. Bomba.

26.12. – Bizzo Brigante intervju za NINE Studio

Legendarni Bizzo iz Bolesne Braće se obratio kamerama Nine Studia iz BiH u kratkom, ali zanimljivom i sadržajnom intervjuu.

27.12. – Hip Hop Rijeka 2015 Kompilacija

Tog datuma se u potpunosti objavila Hip Hop Rijeka Kompilacija, na kojem su selektori skupili najbolje od svoga grada. Od poznatijih Riječkih MC-a, do novijih brija, naći ćete svašta zanimljivog gore.

28.12. – Tibor & Flowdeep – Lekadol (AC3PO RMX)

Tripio Ultimo je složio za Bortija remix u svom signature style-u. Zakopano, dakle.

29.12. – Kuku$ Klan x Shira Rodbina – Pobjeda

Teška droga od pjesme. Niš ih ne kužim, niti što je smisao ove pjesme, ili teksta. Al zvuči dobro i rade taj Trap na novom nivou. Kuku$ iz fo’ da kidz!

30.12. – Video: Tibor & Flowdeep – Svo Vrijeme (ft. Lobje)

Tibor & Flowdeep su sami napravili spot za traku sa Pacina, na kojoj gostuje Lobje iz 40 Industryja. Vizuali su se odlično i atmosferički prikladno poklopili s pjesmom i ostvarili pravi vibe za traku.

I TO JE SVE IZ 12. MJESECA PROŠLE NAM 2015.
STAY TUNED ZA BEST OF JANUARY: DOMAĆI HIP HOP.

Pisao: Tone
Sastavili: Blackout Urednici