Beli Zagreb Grad: Slavin Balen interview

U vremenu kada internet gotovo nije ni postojao, doći do strane glazbe je bilo mnogo teže nego danas te su radijski voditelji i DJ-evi bili upravo ti koji su, ponekad mukotrpno, donosili novi zvuk unutar naših granica. Prvo lice legendarne stanice Radio 101 Slavin Balen je baš jedna od tih faca koja je iz ogromne ljubavi prema glazbi popunjavala radio valove novim žanrovima sa svih strana svijeta, posebno sa zapada.
Glazbeni konoseur te dobitnik nagrada za najbolju radijsku emisiju Rock antologija 2017. te Ambasador za prezentaciju elektroničke glazbe je uz razne radio emisije ujedno zaslužan za prodor hip-hop glazbe i kulture na naše prostore. Time je zaslužio nadimak ‘otac hrvatskog hip-hopa’ zbog čega je dobio nagradu za životno djelo za promidžbu hip-hop kulture i rap glazbe na sajtu Hip-Hop Unity, čime se posebno ponosi.

Njegov glazbeni put začet je još dok je sa svojih pet godina u ruke dobio ploču San Remo Festival 1961, što je temelje na kojem je kasnije počeo oblikovati glazbenu scenu u Hrvatskoj. Taj put je u kraćim crtama opisao u sjajnom interview-u koji je predvodila Barbara Grgić za website Beli Zagreb Grad koji možete pročitati ovdje.