Arrested Development – Prva Grupa Koja je Hip-Hopu Donijela Grammy Nagradu

Čuvenu grupu, Arrested Development, osnovali su Todd “Speech” Thomas  i DJ Headliner, davne 1988. godine u Atlanti, glavnom gradu savezne države Georgia. Kroz svoju dugotrajnu povijest, stvorili su bogatu diskografiju i ispisali stranice u knjizi Hip-Hopa kao prva grupa koja je kulturi donijela Grammy nagradu. Ovog kolovoza zabavljat će nas na drugom izdanju Preach The Rič festivala.

Njihov debitantski album, “3 Years, 5 Months, and 2 days in the Life Of…“ iz 1992. godine zaslužan je za osvajanje dvije Grammy nagrade, u kategorijama “Najbolji Novi Umjetnik“ i “Najbolja Rap Izvedba Dueta ili Grupe“. Isti im je donio titulu “benda godine“ po izboru časopisa “Rolling Stone“. Predvođen hit singlom, “Tennessee“, album se prodao u više od 6 milijuna primjeraka.

 

Arrested Development – Tennessee

Svojim miroljubivim, spiritualnim pristupom koji propagira ljubav i zajedništvo, grupa je stvorila značajan stilski kontrast u odnosu na “gangsta rap” koji je prevladavao tadašnjim radio valovima. Sa pjesmama kao što su “Mama’s Always On Stage” i “Mr. Wendal” nosili su poruke inspiracije i ukazivali na određene iskrivljenosti javne percepcije.

 

Arrested Development –  Mr. Wendal

Nekoliko mjeseci nakon uspjeha debitantskog izdanja, poznati redatelj Spike Lee pristupio je grupi kako bi komponirali pjesmu za njegov nadolazeći film, “Malcolm X“. Renomiranu dramu obogatili su pjesmom “Revolution”, koja je zauzela prvo mjesto na tiskanom izdanju glazbe iz filma i odjavila film svojom motivirajućom porukom i pozitivnim ritmovima. Spot za “Revolution” režirao je upravo Spike Lee.

 

Arrested Development – Revolution

Najnoviji dodatak svojoj opširnoj diskografiji, “Bullets In The Chamber”, grupa je objavila u siječnju 2024. godine. Najnovije izdanje pokazuje koliko su ostali vjerni izvornom stilu, pritom nezanemarujući daljnji razvoj umijeća. Na albumu se pojavljuju legendarna imena kao što su Chuck D, Grandmaster Caz, SkyZoo i Ras Kass.

 

Arrested Development – Bullets In The Chamber (Album Stream)

 

Karte za “Preach The Rič” festival, gdje će vas 16. i 17. kolovoza zabavljati Arrested Development, Bad Copy, Valid & DJ Head, te mnogi drugi, možete nabaviti OVDJE