16. i 17. Kolovoza ‘Preach The Rič’ Festival Vraća Se U Šibenik

Kako sve dobre stvari treba ponoviti, tako se i PREACH THE RIČ Festival vraća. Drugo izdanje ovog hip-hop festivala zakazano je za 16. i 17. kolovoz na Martinskoj u Šibeniku. Mjesta za hip-hop na festivalskoj mapi mora biti i zahvaljujući PREACH THE RIČ Festivalu – ima ga i to na poluotoku nasuprot Šibenika. Očekuje nas dva dana ispunjena najboljim rimama, beatovima i ričima koje život znače, a ponovit će se opet trećeg vikenda u kolovozu na Martinskoj.

Pokretanjem PREACH THE RIČ Festivala htjeli smo odati počast svjetskoj proslavi 50. godišnjice hip-hopa u svijetu kao i bogatoj tradiciji tog žanra u Šibeniku u kojem je danas aktivna nova, vrlo plodna generacija. Ideja i koncept PREACH THE RIČ Festivala je njegovanje i razvijanje domaće scene i njeno povezivanje s akterima iz zemlje i okolice, što će ovaj festival kao kao i njegovi domaćini okupljeni u jakoj šibenskoj hip-hop sceni činiti i dalje.

Prve informacije o izvođačima slijede uskoro, riječ je o gostima iz inozemstva predvodnicima scene, a do tad su prodaji najpovoljnije ulaznice, tzv. ‘Blind Tickets’ po cijeni od 40 eura. Kao i prošle godine, uz kupnju festivalske ulaznice posjetitelji dobivaju mogućnost kampiranja na Martinskoj.

Zaprati event na Facebooku i budi u toku.