Valid & DJ Goce feat. BARS, Ghet, Rendominacija, Frenkie, LD Pistolero, Struka – Stara Škola

DJ Goce, poznati balkanski hip-hop producent, u suradnji s detroitskim reperom Validom, okupio je MC-jeve iz cijele istočne Europe na njihovoj najnovijoj, zajedničkoj pjesmi “Stara Škola”. Struka, Frenkie, BARS, Ghet, Rendominacija, LD Pistolero i Valid pokazuju svoje liričke vještine u ključnom trenutku za regionalnu hip-hop scenu.

Samo nekoliko dana nakon što je najavio svoj nadolazeći album “Peach Brandy” koji će izaći u petak, 26. srpnja Valid, stvara nove konekcije na regionalnoj glazbenoj sceni s najnovijim izdanjem “Stara Škola”. U produkciji DJ Gocea, Valid zajedno s vrhunskim tekstopiscima predstavlja svaku od republika bivše države. Valid, Struka, Frenkie, BARS, Ghet, Rendominacija i LD Pistolero ispostavili su impresivne izvedbe na svojim maternjim jezicima kroz šest i pol minuta trajanja, što će zasigurno odjeknuti među ljubiteljima hip-hopa diljem istočne Europe.

Godine 2020., uz potporu Blackout Hip Hopa i Valternativa Records, Valid je predstavio “The Plum Brandy EP”, konceptualni projekt koji slavi njegovo istočnoeuropsko naslijeđe. Rođen u Detroitu od obitelji srpskih imigranata, Valid je surađivao isključivo s balkanskim producentima, koristeći sampleove s regionalnih snimki. EP je privukao značajnu pozornost i u istočnoj Europi i u Sjedinjenim Državama. Posebno se ističe pjesma “Foreign Forever” s Boldy Jamesom iz Griselda Recordsa, koja se emitirala na Shade45 zahvaljujući Statik Selektahu. U isto vrijeme, njegova suradnja “Paper” sa Strukom i Smoke Mardeljanom predstavila je Valida brojnim ljubiteljima hip-hopa.

Kako raste iščekivanje za “Peach Brandy” svi detalji o albumu tek trebaju biti objavljeni, ali singlovi poput “May 6th”, “Nine To Five” i “Stara Škola” moći ćemo poslušati na predstojećem LP-u.

Novo izdanje hip-hop festivala Preach The Rič, koji se održava 16. i 17. kolovoza na Martinsku u Šibenik dovodi svjetski poznata imena, uz brojne domaće snage tog glazbenog žanra. Središnja imena festivala su Arrested Development i Valid & DJ Head, a Validov najnoviji materijal ekskluzivno možete poslušati u petak 16. kolovoza na Martinskoj.

Stream pjesme “Stara Škola” provjerite na linku.