rx:tx i Rapetek predstavljaju: 𝗕. 𝗖𝗼𝗼𝗹-𝗔𝗶𝗱 (𝗣𝗶𝗻𝗸 𝗦𝗶𝗶𝗳𝘂 & 𝗔𝗵𝘄𝗹𝗲𝗲)

• 15.11.2023. @ Gala Hala (Ljubljana, SLO) •

Uz Billyja Woods-a, Open Mike Eagle-a, Quelle Chris-a… Pink Siifu na samom je vrhu ljestvice najuzbudljivijih emcee-eva modernog američkog undergrounda. Njegovi glazbeni pothvati posljednjih godina (često povezani s Fly Anakinom) su apsolutno fenomenalni, a njegovi albumi – od “ensley” (2018.) do “GUMBO’!” (2021.) su bitno štivo left field hip-hopa. Ahwlee je producent koji nas čitavo desetljeće opskrbljuje lo-fi beat tapeovima, vodi BRWN na zloglasnom radiju NTS i radi s nekim MNDSGN-om.

Zajedno su rap-soul-jazz atrakcija, B. Cool Aid, koja je 2017. producirala debi album “BRWN”, a dvije godine kasnije “Syrup”. Vrhunac njihove zajedničke izdavačke aktivnosti je prošlogodišnji vrlo zvučni “Leather Blvd” u čijem su stvaranju svojim umijećem pridonijela brojna divlja imena među kojima su Butcher Brown, Dj Harrison, Quelle Chris, Ladybug Mecca, Liv.e, MNDSGN, Jimetta Rose…a koji je izdala institucija Lex, koja ima jedan od impresivnijih kataloga nezavisnih izdavača, koja je objavila DOOM i surađivala s MIKE-om, DoseOne, Danger Mouse...

Žestoka i rijetka prilika da provjerite dva ozbiljna protagonista podzemlja Los Angelesa!

Jednostavna želja Pink Siifu: “I want my music to change people, like hearing Funkadelic’s ‘Maggot Brain’ on acid changed me.”

Više informacija o događaju i kartama na linku.