xSTatic Festival 2024

Event Start Date:
04/10/2024
Event End Date:
06/10/2024
Event Venue:
Gripe (Split, HR)

Prvi vikend u listopadu, splitske Gripe ponovno postaju dom urbane kulture!

Međunarodni festival Hip-Hop kulture i ekstremnih sportova, s posebnim naglaskom na graffiti i street art kulturu, održat će se u Splitu 4. i 5. listopada. Rani predvodnik splitske graffiti scene i jedan od organizatora xSTatic festivala, Pero Rančić, rekao je kako nas očekuje odličan program: ‘I ove godine imamo skoro 50 umjetnika iz nekoliko zemalja, koji će, uz sakteboard i street basketball natjecanje, te uz dva koncertna dana (petak i subota), ponovo oslikati prostor Koteks/Gripe. – otkriva nam Pero.

U svojih dosadašnjih 10 izdanja, xSTatic je ugostio preko 400 umjetnika iz cijelog svijeta i renomirane skateboard timove – Vans, Globe, Element, te svjetske breakdance prvake, francuske Pockemon Crew i ruske TOP9. U petak, 04.10., program počinje u 10h oslikavanjem zidova, a istovremeno kreću i natjecanja u skateboardingu i uličnoj košarci. Koncertni program na rasporedu je od 20h, a Hram, Frenkie, Kontra & Indigo, Bepo Bagulin i MORT izmijenit će se na stage-u.

Najveći dio programa od petka, preslikat će se i na subotu, s tim da je u poslijepodnevnim satima planirano i uručenje nagrada pobjednicima u natjecanjima. Od 20h u subotu zabava se nastavlja uz nastupe glazbenih umjetnika Podrumatik, Tibor TDKM, Krešo i Žuvi, Stillness i Marčelo. Afterparty će biti u klubu Kocka, gdje će svi prisutni uživati uz beatove za koje će se pobrinuti Tibor, Bobsi, Hopo, Ramona, Daria, DJ Odie i DJ Phat Phillie. Za glazbeni dio programa pobrinuo se Aleksandar ‘Saša’ Antić. Na Gripama, kroz dva dana, dobre glazbe neće nedostajati ni preko dana, ali ni spize – za sve posjetitelje i sudionike bit će osiguran i “Food Court”.

Ulaz na festival, kao i na sva događanja i koncerte, je besplatan.

Za dodatne informacije, posjetite Facebook stranicu eventa