Reunited – Festival Hip-Hop Kulture (10th Anniversary)

Event Start Date:
05/09/2024
Event End Date:
07/09/2024
Event Venue:
AKC Medika (Zagreb, HR)

Ovog rujna, zagrebačka AKC Medika postaje središte Hip-Hop kulture, povodom desete obljetnice  ‘Reunited Festivala Hip Hop Kulture’ . Od 5. do 7. rujna, festival će okupiti entuzijaste, umjetnike i ljubitelje urbanih zvukova, donoseći program prepun uzbuđenja, kreativnosti i energije koja je obilježila ovo posljednje desetljeće.

Reunited festival započeo je kao mala inicijativa, a kroz godine je izrastao u nezaobilazni događaj na regionalnoj hip-hop sceni. Deseta godišnjica posebna je prilika za proslavu i prisjećanje na sve uspjehe festivala, ali i za stvaranje novih trenutaka koji će ostati zapamćeni. Festival je svake godine prepoznatljiv po svom jedinstvenom umjetničkom izrazu, jer svake godine novi umjetnik iz svijeta grafita i street arta dizajnira logo i vizuale festivala. Ove godine je to nizozemski umjetnik: Timber  Sommerdijk.

Reunited nije samo festival, već i mjesto gdje se stvaraju nova poznanstva, potiču suradnje i spajaju različite generacije, održavajući Hip-Hop kulturu živom u Hrvatskoj.

 

 

Program Festivala:

 

–  Besplatne radionice za Sve

Početak festivala obilježit će serija besplatnih radionica koje su otvorene za sve zainteresirane. Uz podršku iskusnih profesionalaca, posjetitelji će moći naučiti osnove grafita, beatboxa, DJ-inga i repanja. Ovo je prilika za sve one koji žele usavršiti svoje vještine i upoznati druge ljubitelje hip-hopa.

–  Izložbe

Uronite u vizualnu kulturu hip-hopa kroz tri jedinstvene izložbe. “10 godina Reunited Festivala” u Infoshopu vodi vas kroz povijest festivala, dok Galerija Siva predstavlja radove nizozemskog umjetnika  Timbera Sommerdijka . U Mikru možete istražiti zagrebačku lokalnu graffiti scenu kroz izložbu “Vlak mi opet kasni”.

– Hip-Hop Kviz

Pokažite svoje znanje i osvojite titulu kviz prvaka u Hip-Hop kvizu. Ovdje se ne radi samo o poznavanju klasika – riječ je o razumijevanju korijena i lokalne scene koja je oblikovala kulturu.

 

Natjecanja i Performansi

Natjecanja možete gledati u petak u beatboxu, beatmakingu, freestyle rapu i Grey Sketchu (graffiti) dovest će na pozornicu najbolje regionalne talente. Prijave su otvorene i danas i na dan festivala tako da oni najhrabriji mogu osvojiti super nagrade.

Subota donosi i legendarni  Graffiti Jam (crtranje grafova na zidovima Medike od eminentnih graffiti umjetnika), te Floor Cypher Jam breakdance događaj koji ne smijete propustiti.

Sve kulminira u subotu navečer s nastupima vrhunskih izvođača, uključujući  Ajs Nigrutin & Timbe, Figub Brazlević, MleeksahMajstor Alan i DJ Groove Playaz.

 

Ulaznice i Detalji

Ulaz za četvrtak je besplatan, dok su za petak i subota ulaznice po cijeni od 5 € i 15 €.

Za detaljan timetable i dodatne informacije posjetite Facebook stranicu festivala.