Billy Cobham’ Spectrum 50 Band u Zagrebu!

Event Start Date:
17/09/2024
Event End Date:
17/09/2024
Event Venue:
Kino SC (Zagreb, HR)

U sklopu 15. Zagreb Jazz Festivala, uz obilje prvoklasnih glazbenika iz cijelog svijeta, stiže nam i Billy Cobham sa svojim Spectrum 50 Bendom. 17. rujna, unutar zidova Kina SC, jazz fusion svjetske klase priuštiti će posjetiteljima nezaboravno glazbeno iskustvo. Ovo je jedan od koncerata kojim će se obilježiti 50 godina od objavljivanja njegovog debitantskog solo albuma, “Spectrum”.

Gospodin Cobham pridonio je i nekima od najvećih Hip-Hop klasika. U njegovoj diskografiji semplove su nalazili Gang Starr, Common, Eric B. & Rakim, Ab-Soul, kao i Souls of Mischief, koji su na svojem bezvremenskom hitu, “93 ‘Til Infinity”, koristili “Heather”. Prvi veliki hit Dine Dvornika, “Zašto Praviš Slona Od Mene” također koristi sample skladbe “Stratus”, koja se pojavila upravo na albumu “Spectrum”.

Renomiran kao jedan od najvećih bubnjara na svijetu, ne usporava ni u 81. godini života. Osim širokog repertoara stvorenog sa vlastitim sastavima, Cobham je ostvario i suradnje sa glazbenim legendama poput Miles DavisaQuincy JonesaPeter Gabriela, te mnogih drugih.

Ulaznice po cijeni od 40 Eura (45 na dan koncerta) potražite u sklopu sustava Entrio