Breakdance battle, art buvljak – prodajna izložba, domaća hrana, turntable DJ-evi i hip-hop party!

U Zagrebu će se 28. lipnja održati prvi Blok Party, novi event koji pokreću tri zagrebačka urbana kolektiva Street Mentality Squad, Groove Playaz Crew i Blok 903 Tattoo studio. Klub Močvara biti će domaćin velikog battlea koji će okupiti neke od najjačih breakdancera iz regije. Hostovi eventa su Leo i Kosta, a na battleu će suditi legende breakerske scene: Dirty Entoni (Zagreb), Goofy (Novi Sad) i Naki (Ljubljana). Pobjednik Blok Party battlea osvaja novčanu nagradu od 400 eura, drugo mjesto nosi 200 eura a treće 100 eura, uz niz sponzorskih nagrada.

Na dan breakdance battlea u Močvari će biti otvoren buvljak na kojemu će se moći kupiti radovi nekih od najpoznatijh i najtalentiranijih umjetnika dviju generacija; graffiti artista Lunara i YCP-a, te mlađih akademskih umjetnika i tattoo artista, a cijeli dan biti će popraćen hip-hop glazbom s gramofonskih ploča.

Od slikarstva, kiparstva, scenografije, grafika i postera, modnih brendova, biti će i majica i cekera koji će se nuditi po pristupačnim cijenama.

Za glazbu su odgovorni DJ BonToni iz Groove Playaz kolektiva, poznati brejkerski DJ Tzek i cijenjeni američki producent i DJ Amerigo Gazaway.

“Blok Party smo pokrenuli kako bismo stvorili platformu za mlade likovne umjetnike, glazbenike i plesače, ali i da bismo odmakli umjetnost od konvencionalnih ambijanata galerija, kazališta i sl. Cilj nam je Blok Party razviti u dva godišnja eventa kao mjesto koje će okupljati autentični lokani „street art royalty”, rekli su organizatori Blok Partyja u najavi događaja.

Sve detalje, najave o eventu, kao i upute za prijave za breakdance battle možete pratiti na Instagramu i Facebook-u.

Za vizual zaslužna je Barbara Bagović – @tetografija